Wednesday, December 26, 2007


.:BaJU RaYE sEdAng DlM PrOsEs uJiaN:.



.:DAiLy RyDe:.


I'm a technical executive..
Working for a korean company that based in Malaysia..
My salary is not that good..
But the future for the job is great..
Somehow I'm getting annoyed with my boss..
Keep on telling me to work hard..
And always said that I'm not giving my 100%..
That's because I am under-paid!
per month..For a
work like hell..
Working hours starts from 9am till u-dunno-when..
and its suppose to be only untill 6pm..
and some more, if I go back at 6pm,He will ask why am I leaving so soon?
No overtime, no special public holiday allowance..
Only monthly payment..That's all...and claims..
How am I suppose to live with that amount of money?
I wont be able to make a saving out of it..
Am I worth it for the work?
Is my work worth it for the money I earned?

I borrowed money from a friend..
Just to go to Ipoh to fix something there..
And comeback to KL on the same day..
So that I can take a rest for A WHILE!
But still I receive a wake up call for work..
And some more,
There's this one day,
Morning I have to go to Sunway for a job there..
Evening at Bukit Raja, Klang..
And night to Ipoh..
Without any sleep, I went back to KL,
Go back home and quickly dressed up FOR MY BROTHER'S WEDDING!!!
That was still not enough effort, not hard work enough for my boss..
Still can't open his eyes for a raise on my monthly paycheck!!
What else am I suppose to do?
Stay in the office till morning and do all the documentations?
Where's the admin staf u promised before, MR BOSS?!!
Where's another technical executive that u told me last month?
Where's the appreciation for me?!!
Come on...Don't tell me I'm a liability for the company..
I've made 73++ services which cost more than RM100k for the company..
And I'm not yet a year in this company..
Still not worth it?
Well then maybe I'm the one who should open my eyes,
and find another company that can pay me better..

Friday, December 21, 2007

Where to go? What to do?

In our life,
Do we know where exactly we wanted to go?
What actually we wanted to do?
Bile kite nk makan, org ajak pegi jalan..
Bile nk tido, bos suruh pegi keje..
Bile nk take a nap for a while, trying to forget what happen in a day,
Ade je yg kacau...
Is it our life? Or other people's life?
Or our life that being controlled by other people?

Kadang2 aku terfikir,
Ape la nk jadi dgn aku nih...
Mane aku melangkah, kat situ org hina aku..
Mane aku pergi, di situ org mencaci..
Ape yg aku nk buat, sentiase ade kesalahan..
Walaupun ape yg aku nk buat tu, utk betulkn kesilapan,
Masih lagi ade kesilapan dimata orang lain..
Sampai bile nk hidup bertuankn org?
Sampai bile nk bernafas dikawal org?
Sampai bile nk itu? Sampai bile nk ini?
Sampai bile nk abess daaaaaaa......

Bertuah betul aku,
Sentiase ade seseorg yg teman aku,
Die sentiase ade dgn aku,
Walau camane susahnye hidup aku,
Jage makan minum aku,
Tak terbalas rasenye ape yg die buat utk aku..
Ucapan terima kasih walau seribu kali pun takkan balas jasa tu..
Kucupan sayang walau sejuta kali pun masih jauh utk tandingi budi tu..
Sebab tu aku sentiase mengalah dalam baaaaaaaaaaaanyak hal...
Sebab tu aku tak kisah utk memujuk walau pedih hati aku tahan...
Kenape?Sebab aku tau, kasih sayang aku kt die mmg susah nk padam...

But still,
Aku masih tak faham,
Kenapa aku susah sangat nk berjaya?
Kenapa aku xboleh buat ape yg aku nk?
Kenapa aku xbole pegi ikut suke ati mak bapak tok nenek opah aku?
Kenapa setiap inci perbuatan aku, keje aku, being control by other people?
Why? Why? Why?
That question will never ever faded..till the end of time..

Thursday, December 20, 2007

Blog, Blog, Blog...

Ape daa main blog-blog nih?
Kenape aku tulis?
Why the hell am I writing this thing?
Still trying to find the answer for that question, though..
Mungkin sbb aku tgk sume org ade blog..
Mungkin jugak sbb smlm pakcik amid cakap:
"Banglang rajin bukak internet x?Nnt pakcik bagi blog 1..
Kau lotak la apo nk lotak kek situ.."
dan dlm ati aku gak ckp:
"Die ni ingt aku ni kuno sgt ke?Aku surf internet,cek email pakai hempon jer.."
huhuhuhuuu..xpelaa..niat die baik tuh..
Ape2 pun aku still blur..
Rajin sgt ke aku ni nk menulis?
Ni siap2 pakai blog2 lagi..
Blog aku kt frenster tu pun dah byk gak...
Kt MySpace xpnah usik lagi..
Previous account kt blogspot ni pun aku dah delete..
hahahahaaa..Ape daaa...Ni pun lagi mau curik mase tulis blog..
Padehal daily report yg bos aku mintak haram xbuat lagi..
Dah nk masuk 2 bulan lak tu..APE CITERR???
Hmmm...xpela...mungkin ni permulaan utk aku..
Mungkin lepas ni aku tibe2 jadi rajin lak menulis..
Yela,dgn tekanan kerja camni mmg patut aku tulis dah pun..
Sebagai medium utk lepaskn tensi..huhuhu..
Atau mungkin jugak akanku biarkn bende ni jadi tukun,
cam blog2 aku yg dulu..huhuhuu..sabo2..