Sunday, October 3, 2010

OTAK TAK CENTER - O.T.C.

Hmmm...I can't seem to get the momentum to keep my fingers running on this keyboard. I'm suddenly out of ideas. Oh, what the bloody hell is happening to me? Yes, betul memang esok aku akan hadapi suatu yang belum pernah aku lalui tapi biasanya aku akan tenang tapi kali ni lain macam sikit. Pagi tadi pun bangun-bangun je dah rase something wrong. Tiba-tiba terkejut aku tengok jam dah pukul sepuluh, ingatkan dah lambat. Rupa-rupanya memang dah lambat tapi salah hari. It's suppose to 9.30 am on Tuesday! Ok, I'm really messed up here.


Dalam 2-3 hari ni aku asyik berlari-lari ke sana ke mari, pegi sana pegi sini, luangkan masa di sana sini. Kejap pegi pekan, kejap pegi Tampin berfutsal, kejap ke Seremban berbadminton, kejap ke Chongkau Ulu ber'hot spring'. Cuba nak hilangkan rasa resah dalam hati sendiri. Bila cerita kat orang nanti banyak pulak pendapat yang bukan-bukan, so I better keep it inside. Dalam diam aku cuba tenteramkan diri sendiri dengan apa yang sudah terjadi dan apa yang bakal terjadi. Sakit menanggung tu dah tentu, tapi kalau difikirkan pun langsung tak memberi manfaat sebab yang difikirkan cuma sakit bukan penyelesaian. Aku rasa aku tak hairan kalau satu hari nanti aku mati sebab stress, because that's what I'm currently going through!


Semenjak dua menjak ni aku selalu ditinggalkan sendirian kat rumah. Mama keluar dengan da, abah pun keluar, yang lain-lain memang tak ada kat rumah pun. So, aku pun tinggal macam penunggu dalam rumah ni, lepak kat sarang aku kat atas, online, tengok tv, tengok ESPNEWS, makan, solat, tidur, jalan pegi dapur, naik balik, and round and round and round and round again. This might be silly to some people but it suddenly, eventually increase my stress level little by little. Bila tengok kat luar, aku akan nampak pokok-pokok durian, kucing-kucing, kura-kura, greenwater yg aku develop dalam kolam kecik depan rumah ni, Bunga Misai Kucing, kereta-kereta, dan lain-lain. Dan semua tu sedikit sebanyak membuatkan aku rasa macam stranded in a place where there's no one else except me. I can live on my own, that's not really a problem pun, tapi bila aku terduduk sorang-sorang, otak aku mula berfikir macam-macam. Apa nak jadi esok? Apa akan jadi esok? Can I survive? Can I be saved? Kenapa aku rasa macam semua orang tinggalkan aku kat sini? Kenapa aku mesti jadi macam ni? Serious, stress beb! I'm no kidding, bro. Terasa nak menjerit pun ada.


I do wish that I can turn back time. Re-do all those things that I've done wrong. Buat balik semua benda and pt it back together in a better order. Yes, betul, aku rasa menyesal. Suatu kenyataan yang jarang keluar dari diri aku, penyesalan. Tapi disebabkan aku tak boleh putarkan masa untuk ulang kembali semua yang dah terkubur, rasanya jalan terbaik ialah fokus kepada perkara yang belum terjadi. Well, that's what we do in our life, planned for the future, ready for the outcome. Hopefully I manage to go through all this things and make a major change in my own life.

~kalau bukan semalam, mungkin hari ini. Jika bukan hari ini, esok masih ada.

2 comments:

::eznotbirdproduction:: said...

aku baca blog ko pun aku tau ko tengah stress.

eito said...

itu la pasal..haih~